علم و تکنولوژی

GPS و ردیاب خودرو چیست و چگونه کار می‌کند

GPS و ردیاب خودرو چیست و چگونه کار می‌کند

سیستم موقعیت یاب ماهواره یا جی پی اس (GPS) را باید یکی از کاربردی‌ترین فناوری‌هایی خواند که این روزها در انواع گجت‌های هوشمند و خودروهای جدید قابل استفاده است. استفاده از جی‌‌پی‌اس این روزها به امری عادی بدل شده است. امروزه اغلب افراد در زمان مسیریابی دیگر به سراغ استفاده از نقشه‌‌های سنتی نمی‌روند و از گجت‌های هوشمند خود نظیر گوشی‌های هوشمند، تبلت یا خوردوهایی که به سیستم‌های نقشه خوانی مجهز هستند، استفاده می‌کنند. این روزها سرویس‌های مسیریابی متعددی وجود دارند که شاید شناخته‌شده‌ترین آن‌ها گوگل مپس باشد. اغلب سرویس‌های موجود از سیستم جی‌پی‌اس استفاده می‌کنند. این فناوری پیشرفته اخیرا به عنوان یک ابزار کاربردی برای رفع نیازهای روزانه مورد استفاده قرار گرفته و جایگزین مناسبی برای قطب نماها و نقشه های کاغذی شده است. سیستم جی پی اس پیشرفته در ابتدا برای اهداف نظامی، کنترل و افزایش دقت ناوبری زیردریایی‌های آمریکائی مورد استفاده قرار گرفت. اما در ادامه در تمام ابزارهای هوشمند، ردیاب خودرو و ردیاب‌های شخصی مورد استفاده بود.
یکی از ویژگی‌های بسیار جذاب گوشی‌های هوشمند این است که به‌وسیله آن‌ها دقیقا می‌توانیم موقعیت و مکان خود را پیدا کنیم. البته اینکه بتوان همیشه و همه‌جا رد یک نفر را بررسی کرد، ممکن است کمی جالب به نظر نرسد، اما قطعا دانستن آنکه کجا هستیم و چه مسیرهایی ما را زودتر به مقصد می‌رساند، یک امر بسیار فوق‌العاده و مهم به شمار می‌رود. خوشبختانه تکنولوژی GPS در عصر دیجیتال، جزئی جدانشدنی از گوشی هوشمند شماست. این ویژگی مهم برای ثبت موقعیت مکانی، در تمامی گوشی‌های هوشمند موجود با هر سیستم‌عاملی وجود دارد. چندین جز مختلف در ارتباط باهم فعالیت کرده تا موقعیت شما را نشان دهند (البته ممکن است این مکان تا حد 5 متر خطا نیز داشته باشند). نرم‌افزارهای مختلفی به‌صورت هوشمند می‌توانند نقشه و مکان شخص و مسیرهای مختلف را نیز مشخص کنند. با استفاده از سرویس جی‌پی‌اس می‌توان بهترین مسیر را برای رسیدن به مقصد انتخاب کرد، از مسیرهای پرترافیک آگاه شد و امکان شناسایی کسب و کار شما را برای فروشندگان خدمات و کالاها روی نقشه‌ها امکان پذیر می‌کند.

GPS چیست

سیستم مکان یابی جهانی ( Global Positioning System ) GPS یک سیستم مکان یابی با استفاده از ماهواره‌های مرجع است. به مجموع این ماهواره‌ها NAVSTAR نیز گفته می‌شود. در واقع اساس کار این سامانه، فرستادن سیگنال‌های رادیویی با فرکانس بالا و به طور پیوسته است که زمان و مکان ماهواره را نسبت به زمین مشخص می‌‌کند و یک گیرنده جی‌پی‌اس روی زمین، با گرفتن این اطلاعات از سه ماهواره یا بیشتر، آن‌ها را پردازش می‌‌کند و موقعیت کاربر را در هر نقطه زمین، در هر ساعتی از شبانه روز و در هر وضعیت آب و هوایی به او نشان می‌‌دهد.
با چندین اندازه گیری متعدد، گیرنده به محاسبه سرعت، مدت زمان سفر، فاصله شما تا مقصد، مختصات جغرافیایی (طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا)، زمان طلوع و غروب خورشید و ماه (در تقویم نجومی)، تعداد ماهواره‌ها، زمان محلی و … می‌‌پردازد و آن را در اختیار کاربر قرار می‌‌دهد. به طور میانگین، هشت ماهواره از 24 ماهواره، در اطراف هر نقطه از کره خاکی که باشید در آسمان گشت می‌‌زنند.هرچه گیرنده شما به ماهواره‌های بیشتری وصل شود، اطلاعات دقیق تری را برای شما محاسبه می‌‌کند.این سیستم در ابتدا توسط ایالات متحده آمریکا و به قصد استفاده نظامی ساخته شد و ماهواره‌های آن در مدار زمین قرار گرفتند ولی در سال 1980 استفاده از آن برای عموم آزاد شد. سیستم‌های مکان یابی دیگری نیز وجود دارند ولی جی پی اس تنها سیستمی است که امروزه می‌تواند موقعیت شما را با دقت بالایی بر روی زمین و در هر زمان و مکانی مشخص کند. خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در تمام ساعات شبانه روز در دسترس است.

GPS یا ردیاب خودرو چیست

ردیاب خودرو که در بازار به جی پی اس خودرو نیز شهرت دارد قادر به ارائه سرعت و داده‌های موقعیت مکانی لحظه‌ای برای اتومبیل است و با استفاده از سیم کارت و مودم جی اس ام GSM(The Global System for Mobile Communications) اقدام به ارسال اطلاعات می‌کند. در برخی از ردیاب‌های خودرو، می‌توانید تنظیماتی را انجام دهید که از سرعت بیش از حد مجاز تعریف شده برای ردیاب و همچنین از ورود و خروج به محدوده جغرافیایی مد نظرتان مطلع شوید. از ردیاب‌ها استفاده‌های متفاوتی می‌شود که علاوه بر خودرو و انسان از آن‌ها برای حیوانات و اشیای با ارزش نیز استفاده می‌شود. همچنین علاوه بر استفاده از آن‌ها برروی زمین و یا استفاده‌های هوایی ، از آن‌ها در زیر آب و بر روی آب نیز استفاده می‌شود.
یک دستگاه ردیاب برای انتقال داده‌های مربوط به موقعیت مکانی، از فناوری‌های موجود در تلفن همراه استفاده می‌کند. چنین فناوری‌هایی نیز معمولاً با اتصال به اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرند و به همین دلیل است که برای استفاده از خدمات ردیاب‌های خودرو، به اشتراک ماهانه نیاز است. زمانی که شما از سیستم جی‌پی‌اس روی گوشی هوشمند، تبلت یا خودرو یا هر وسیله‌ی دیگری استفاده می‌کنید، دو فاکتور TOA (زمان رسیدن پیام به دست گیرنده) و TOF (زمان اختصاص یافته بین خروج پیام و رسیدن به دست گیرنده) به سیستم جی‌پی‌اس که در اختیار شما است، ارسال می‌شود. با در دست بودن المان مشخص سرعت نور و مکان ارسال و دریافت سیگنال، دریافت کننده‌ی GPS موقعیت مکانی شما را روی زمین مشخص می‌کند.

GPRS چیست

ردیاب خودرو سخت افزاری است که از دو بخش اصلی تشکیل شده :ماژول جی پی اس (GPS) و ماژول جی پی آر اس (GPRS). وظیفه اصلی ردیاب خودرو ، دریافت اطلاعات حرکتی خودرو شامل طول و عرض جغرافیایی ، سرعت ، زمان ، ارتفاع ، زاویه حرکت و …. از ماژول جی پی اس و ارسال این اطلاعات از طریق پروتکل GPRS به سرور مرکزی اطلاعات می‌باشد. تمامی دستگاه‌های ردیاب خودرو جهت ارسال اطلاعات به سرور مرکزی نیازمند استفاده از سیم کارت‌هایی که پروتکل  GPRS  را پشتیبانی می‌کنند ، هستند.

GPRS یکی از خدماتی است که شرکت‌های اپراتور تلفن همراه ارائه می‌دهند و هزینه‌ی آن بر اساس اطلاعات جابه‌جا شده محاسبه می‌شود. سیستم GPRS خدمات مختلفی را به ما ارائه می‌دهد که برای استفاده از این خدمات، به یک گوشی موبایل نیاز داریم. از مهمترین خدمات می‌توان به ارسال و دریافت پیام‌های متنی SMS، ارسال و دریافت ایمیل و دسترسی به اینترنت اشاره کرد. تکنولوژی اتصال جی پی آر اس باعث انتقال سریع‌تر و ارزان‌تر داده‌ها می‌شود و انتقال اطلاعات از یک تلفن همراه به تلفن همراه دیگر را امکان‌پذیر می‌کند. با توجه به سرعت انتقال بالا و هزینه‌های پایین، به لطف تکنولوژی GPRS، سیستم‌های ردیابی و اپلیکیشن‌های کاربردی را می‌توان سریع‌تر و اقتصادی‌تر اجرا کرد.

AGPS چیست

GPS برای کارکرد دقیق خود نیاز دارد اطلاعات را بدون وجود مانع دریافت کند. موانع می‌توانند همان ساختمان‌های بلند باشند، یعنی در مکانی که ما زندگی می‌کنیم این مسئله می‌تواند موجب ایجاد مشکل برای دریافت اطلاعات موردنیاز باشد ؛ در این شرایط تکنولوژی دیگری به نام AGPS استفاده خواهد شد AGPS) Assisted Global Positioning System)به معنای تکنولوژی کمک‌رسان سیستم موقعیت‌یاب جهانی است. همان‌گونه که قبلا اشاره شد، GPS برای ارسال سیگنال‌های رادیویی خود از برق باتری استفاده می‌کند و هر بار برای نشان دادن موقعیت مکانی، در حدود یک دقیقه زمان نیاز دارد. از آنجاکه عموما مردم علاقه دارند موقعیت خود را در هنگام حرکت ببینند، این تکنولوژی ممکن است کارایی چندانی در زندگی روزمره نداشته باشد.تکنولوژی AGPS داده‌های مکانی سیم‌کارت شما را به‌منظور یک کمک‌رسان برای نمایش موقعیت جغرافیایی استفاده می‌کند. زمانی که سیم‌کارت شما ارتباط پینگ با دکل‌های مخابراتی داشته باشد، شرکت ارائه‌دهنده سیم‌کارت شما موقعیت مکانی‌تان را می‌داند. یعنی زمانی که سه یا تعداد بیشتری دکل مخابراتی در اطراف شما قرار دارد، موقعیت شما مشخص است.
سیستم‌عامل گوشی شما این داده‌های خام سیم‌کارت را در اختیار گیرنده GPS قرار می‌دهد. به‌صورت تناوبی دستگاه شما اطلاعات به‌دست‌آمده از سیم‌کارت و GPS را تعویض کرده تا بتواند موقعیت شما را به‌صورت لحظه‌ای (با حداکثر خطای دقت در حدود 50 متر) ارائه دهد و هرزمانی که موقعیت دقیق شما توسط ماهواره‌های GPS گزارش می‌شود به ‌سرعت در همان لحظه اصلاح صورت گرفته و موقعیت جدید نمایش داده می‌شود. تکنولوژی AGPS اطلاعاتی از گوشی شما ارسال نمی‌کند، اما اطلاعات دریافتی، قبلا از گوشی شما برای چک کردن دکل‌های مخابراتی فرستاده شده‌اند. استفاده از این تکنولوژی هزینه‌ای برای شما ندارد، اما برای آنکه بتوان با آن کارکرد نیاز است که داده گوشی شما فعال باشد.

انواع گیرنده‌های GPS

گیرنده‌های جی‌پی‌اس انواع گوناگونی دارند و انتخاب هرکدام از آن‌ها بستگی به موارد استفاده شما دارد؛ برای نمونه این که می‌‌خواهید در داخل خودرو آن را نصب کنید یا این که آن را در کوله پشتی خود قرار دهید گزینه‌های متعددی را پیش روی شما می‌‌گذارد.

  • گیرنده بیسیک GPS _ بیسیک
  • گیرنده‌های دستی GPS _ نقشه بردار
  • گیرنده‌های GPS برای خودرو
  • گیرنده GPS برای یک دستگاه پی‌دی‌ای
  • بلوتوث GPS
  • اتصال پی‌دی‌ای به گیرنده GPS خودرو با استفاده از کابل
  • گیرنده GPS برای رایانه کیفی (لپ‌تاپ)

انواع ردیاب خودرو و جی پی اس ردیاب

  • ردیاب فندکی: ردیابی کوچک که به پورت فندکی ماشین متصل می‌شود و محلی برای درج سیم کارت در آن وجود دارد. این نوع ردیاب خودرویی به محض اتصال شروع به کار می‌کنند.
  • ردیاب دیاگ خودرو: این نوع ردیاب خودرو از دسته جی پی اس‌های ارزان محسوب می‌شوند. ردیاب دیاگ خودرو که ساده‌ترین نوع ردیاب ماشین است روی سوکت دیاگ برق خودرو نصب می‌شود.
  • ردیاب مغناطیسی: این نوع ردیاب که در دسته ردیاب آهنربایی محسوب می‌شوند با استفاده از آهنربای بسیار قوی که دارد قادر به چسبیدن به قسمت‌های مختلف خودرو است. از این روع ردیاب به عنوان ردیاب شخصی نیز می‌توان استفاده کرد.
  • ردیاب سیمی و کابل شارژ: ردیاب سیمی جی پی اس‌هایی هستند که دارای منبع تغذیه داخلی قوی نیستند، بنابراین برای کارکرد نیاز دارد که برق مورد نیاز خود را از باطری ماشین و یا باتری موتور سیکلت در انواع ردیاب موتورسیکلت کسب نمایند. از این رو این ردیاب ماشین همیشه باید بطور ثابت روی خودرو یا موتورسیکلت نصب باشد. ردیاب سیمی دارای باتری قابل شارژ نیز هست که در صورت قطع برق ماشین، از کار نیافتد. همانطور که اشاره کردیم این منبع تغذیه ضعیف است و تا مدتی کوتاه می‌تواند از این برق باطری استفاده نماید.

تفاوت میان GPS و ردیاب ماهواره‌ای خودرو

در واقع بین دستگاه GPS خودرو و ردیاب نیز تفاوت‌های اساسی بسیاری وجود دارد. دستگاه ردیاب خودرو وسیله‌ای بسیار کوچک است که روی خودرو متصل می‌شود. همچنین این دستگاه دارای تراشه‌ای است که اطلاعات را از طریق ماهواره‌ها دریافت می‌کند.
تفاوت اساسی میان ردیاب و GPS متصل به اینترنت در ذخیره‌سازی اطلاعات روی سرورها است. همچنین ردیاب خودرو وسیله‌ای است که اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی را به صورت آنلاین ذخیره می‌کند. در حالی که دستگاه GPS به صورت آفلاین کار می‌کند. بنابراین به منظور دریافت اطلاعات از دستگاه ردیاب خودرو، پیام‌ها باید به دستگاه تلفن همراه ارسال شوند.
به طور کلی کاربرد دستگاه GPS، مسیریابی برای افرادی است که این دستگاه را در دست دارند. در حالی که دستگاه ردیاب خودرو وسیله‌ای است که به صورت آنلاین، اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی را مشخص می‌کند. بنابراین اطلاعات را از طریق برنامه‌های موجود در تلفن همراه، لپ تاپ یا به صورت پیامک می‌تواند دریافت کند.
به همین دلیل است که نباید دستگاه GPS و ردیاب ماهواره‌ای خودرو را یکی دانست. از ردیاب خودرو معمولاً جهت تامین امنیت خودرو و مدیریت آن استفاده می‌شود، در حالی که دستگاه GPS بیشتر به مسیریابی کمک می‌کند.

تفاوت میان GPS و مسیریاب

بسیاری از افراد تفاوتی میان GPS خودرو و مسیریاب تصور نمی‌کنند، در حالی که میان این دو تفاوت‌های بنیادی بسیاری وجود دارد. به طور کلی هر دو ابزار از ماهواره موقعیت‌یاب جهانی استفاده می‌کنند. هنگامی که مسیریابی موردنظر باشد، در واقع از مسیریاب برای راهنمایی مسیر استفاده می‌شود.
برنامه‌های مربوط به مسیریاب به کمک اطلاعاتی که از ماهواره‌های GPS دریافت می‌کنند، مسیر مورد نظر کاربران را تعیین می‌کنند. از طرفی چنین برنامه‌هایی اطلاعاتی در مورد میزان مسافت، شرایط جاده و ترافیک را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. اصلی‌ترین تفاوت میان ردیاب ماشین یا GPS با مسیریاب در این است که داده‌هایی مربوط به برنامه مسیریاب از طریق دستگاه در خودرو دریافت می‌شود در حالی که داده‌های مربوط به ردیاب خودرو، در هر موقعیت مکانی دیگری قابل بازیابی است.
به منظور توضیح بیشتر باید بگوییم که هنگامی که از دستگاه ردیابی خودرو صحبت می‌کنیم، منظور وسیله‌ای است که اطلاعات را از ماهواره GPS دریافت می‌کند و سپس اطلاعات را به شخصی می‌فرستد که صدها کیلومتر با دستگاه موردنظر فاصله دارد. پس امکانات GPS خودرو با مسیریاب متفاوت است.
به طور کلی دستگاه ردیاب خودرو وسیله‌ای بسیار کوچک است که اطلاعات مربوط به آن در دستگاه تلفن همراه قابل بازیابی است. در ضمن اطلاعات مهمی که از طریق دستگاه ردیاب ماهواره‌ای خودرو قابل ‌انتقال است، در زمینه‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد GPS

کاربرد نظامی

  • کاربرد هوایی : ازهدایت موشک ها تا تمام هواپیماهای جنگنده و بمب افکن , هلی کوپتر .موشک کروز , چتر بازی و پروازهای نظامی و ….
  • کاربرد‌های دریایی: زیردریایی , کشتی و تمام انواع قایق ها ودریانوردی نظامی .
  • کابردهای زمینی : مکان توپخانه ها, ناوبری خودروها , هدایت پیاده نظام , سیستم موشک زمین به زمین , شناخت نوع وجنس خاک

کاربرد نقشه‌برداری

از GPS به طریق مختلف درنقشه برداری می توان استفاده کرد . مهمترین کاربردهای GPS درنقشه برداری عبارتنداز :

  • نقشه برداری هیدرو گرافیک .
  • نقشه برداری سینما تیکی خیلی دقیق برروی زمین .
  • فتو گرامتری بدون کنترل زمینی
  • انبوه سازی شبکه ژئو دتیک
  • نقشه برداری کارامتری
  • فتو گرامتری بصورت REAL TIME

کاربرد همگانی

سیستم موقعیت یاب GPS کاربرهای همگانی نیز دارد که از مهمترین این کاربردها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • حرکت درفضای باز
  • ماهیگیری
  • پرواز با گلایدر
  • استفاده حرفه ای در عملیات زمینی
  • اسکی , کوهنوردی
  • قایقرانی
  • عملیات جستجو و نجات
  • حرکت اتومبیل در جاده
  • مسابقات اتومبیل رانی رالی 

کاردبرد ردیاب ماشین

اصلی‌ترین کاربرد ردیاب خودرو، مشاهده موقعیت مکانی ماشین روی نقشه (در هر زمانی از شبانه روز) است. از ردیاب ماشین بیشتر با هدف محافظت از خودرو و امکان پیدا کردن آن در صورت دزدیده شدن استفاده می‌شود. در انواع مختلف ردیاب ماشین می‌توان کاربردهای زیر را انتظار داشت:

  • قابلیت خاموش کردن ماشین از راه دور
  • تعیین سرعت مجاز برای ماشین در حین حرکت
  • امکان تعریف موقعیت مکانی و محدوده مشخص برای ماشین
  • اطلاع رسانی وضعیت خودرو در حالت‌های مختلف با پیامک ( باز شدن در، حرکت ماشین و غیره)
  • ردیابی خودرو در هر لحظه و ذخیره داده‌ها برای آنالیز بعدی
  • پیدا کردن نزدیک‌ترین و بهترین رستوران‌ها
  • مراکز خرید
  • مراکز خدماتی
  • تنظیم سیستم تهویه هوای اتومبیل
  • اعلام خودکار تصادف
  • پارکینگ هوشمند با در خودکار
  • ردیابی و مدیریت ناوگان حمل و نقل
  • مدیریت ناوگان پخش مواد غذایی ، دارویی ، صنعتی و …
  • شهرداری‌ها و خودرو‌های حمل زباله و پسماند
  • شرکت‌های لیزینگ خودرو
  • ناوگان‌های امداد و کمک رسانی و اورژانس
  • خودرو‌های حمل پول بانک‌ها و موسسات مالی
  • خودرو‌های ترانزیت حمل و نقل کالا و مسافر
  • موسسات کرایه اتوموبیل
  • سرویس‌های مدارس و سازمان‌ها
  • تانکر‌ها و بونکر‌های حمل سوخت ، کالا و مواد شیمیایی
  • پلیس و نیروی انتظام

ردیاب خودرو به همراه سامانه ردیابی خودرو کاربردها و مزایای زیر را می‌تواند برای استفاده کننده داشته باشد:

  • با خبر شدن از نحوه استفاده کارکنان از وسیله نقلیه در اختیار آن‌ها
  • کنترل تردد کارکنان و رانندگان و ثبت ورود و خروج آنها به شرکت
  • ثبت ورود و خروج خودروها را به محل‌های خاص
  • محاسبه کارکرد وسیله نقلیه بر اساس ساعات در حرکت بودند یا مسافت طی شده
  • جلوگیری از تخلف خروج از مسیر پیش بینی شده
  • صرفه جویی در هزینه سوخت و هزینه تعمیرات خودرو از طریق جلوگیری از استفاده غیر مجاز
  • امنیت اخلاقی خانواده از طریق نظارت بر رفت و آمد اعضای خانواده
  • کمک به نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه وسایل نقلیه و ماشین آلات

نکات قبل از خرید GPS برای ردیاب خودرو

  • ردیابی را انتخاب کنید که سایز کوچکی داشته باشد. سایز استاندارد برای یک ردیاب 39*77*15 میلی متر می‌باشد. همچنین یک ردیاب استاندارد رنگی دارد که به راحتی در رنگ خودرو ناپدید شود و به چشم نیاید. در نهایت هدف این است که ردیاب توسط سرنشینان اتومبیل به سادگی قابل مشاهده نباشد.
  • به دنبال یک GPS خودرو برای ردیابی باشید که شامل سنسور‌های حرکتی باشد. این ویژگی می‌تواند برای ذخیره‌ی باتری دستگاه بسیار سودمند باشد. ردیاب با این ویژگی، زمانی که شروع به کار می‌کند که خودروی شما شروع به حرکت کند.
  • به دنبال یک GPS با عمر باتری بالا باشید. میانگین عمر باتری اکثر دستگاه‌های ردیابی بین 15 ساعت می‌باشد و پس از آن نیاز به شارژ مجدد پیدا می‌کنند. برخی ردیاب‌ها می‌توانند به طور مداوم تا بیش از 96 ساعت کار کنند. این زمان بستگی به قدرت باتری و نحوهی استفاده‌ی شما از دستگاه ردیاب دارد.
  • ردیاب خودرو با پوشش آهنربایی یکی از بهترین انتخاب‌ها برای خرید است. قسمت آهنربایی این دستگاه‌ها به راحتی به قسمت‌های فلزی خودرو می‌چسبد. قدرت این آهنربا بسیار بالا است و جای هیچ گونه نگرانی جهت جدا شدن ردیاب از خودرو را باقی نمی‌گذارد. محل قرار دادن ردیاب یکی از مهم‌ترین نکات جهت ردیابی است. ردیاب‌های آهنربایی تا حد زیادی این مشکل را برطرف کرده‌اند.

هشدارهای ردیاب به چه صورت است

ردیاب در صورت اتفاق افتادن هرکدام از وقایع زیر به تلفن همراه شما پیامک ارسال می‌کند و شما را مطلع می‌سازد:
1. باز شدن درهای خودرو
2. روشن شدن خودرو
3. حرکت خودرو
4. آژیر کشیدن خودرو
5. حرکت با سرعت بیشتر از حد مجاز تعریف شده توسط شما
6. خارج یا وارد شن به یک محدوده خاص
7. تصادف کردن خودرو
8. کنده شدن ردیاب از ماشین
9. کم شدن باطری اضطراری داخلی ردیاب
10 . ورود خودرو به منطقه کور و بدون سیگنال gps

در برخی مواقع چرا جی پی اس کار نمی‌کند و خطا می‌دهد؟

آنچه در مشخصات فنی دستگاه‌های ردیاب خودرو و شخصی در جهان مشخص است میزان خطای ردیاب است که متفاوت است. البته این درصد خطا تنها به دلیل مشخصات فیزیکی دستگاه است و دلیل کار نکردن جی پی اس و خطای دستگاه می‌تواند عوامل زیر باشد.

  • وجود انسداد سیگنال های ماهواره ای روی ساختمان، درختان، پرندگان و …
  • استفاده از جی پی اس در زیر زمین
  • انعکاس سیگنال روی دیوارها یا چندین دیوار
  • توفان‌های عمده خوشیدی
  • تعمیر و نگهداری ماهواره که باعث ایجاد گپ می‌شود
  • تداخل رادیویی

آیا استفاده از ردیاب قانونی است؟

ردیابی برای شرکت‌هایی که دارای وسایل نقلیه و سیستم حمل و نقل هستند، امری کاملا قانونی است. البته باید از داده‌های ارائه شده توسط ردیاب به نفع شرکت استفاده شود. شرکت‌ها همچنین باید اقداماتی در راستای امنیت اطلاعات ردیاب‌ها انجام دهند. همچنین قبل از نصب ردیاب باید به راننده‌ها اطلاع داده شود و همچنین به آن‌ها گفته شود که ردیاب چه اطلاعاتی را به مرکز مدیریت انتقال می‌دهد و به چه منظوری مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین داده‌ها و اطلاعات شخصی راننده‌ها باید در امنیت کامل و از طریق روش‌های صحیح مبادله شود. همچنین اگر اتومبیلی هم استفاده شخصی و هم استفاده کاری داشته باشد، ردیاب به کار رفته در آن باید قابلیت خاموش کردن هنگام استفاده شخصی را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...