تعمیرات موبایل

دستگاه شستشوی قطعات موبایل التراسونیک

دستگاه شستشوی قطعات موبایل التراسونیک

التراسونیک

دستگاه شستشوی قطعات موبایل التراسونیک جز بهترین روش‌های شستشو به ویژه در مورد قطعات کوچک یا دارای شکل پیچیده است. دستیابی به بهترین نتیجه در این روش در گرو انتخاب یک دستگاه التراسونیک کلینر مناسب است. سرمایه گذاری بر روی خرید قطعه شوی التراسونیک دارای اندازه نامناسب یا توان ناکافی به معنای اتلاف هزینه و بازده عملیاتی کم خواهد بود. هنگام انتخاب دستگاه قطعه شور التراسوینک مشخصات و فاکتورهای مهمی وجود دارند که باید به دقت مورد توجه قرار گیرند. مهم‌ترین فاکتورها عبارتند از:

ظرفیت مخزن التراسونیک

از مهم‌ترین مشخصات یک دستگاه شستشوی التراسونیک می‌توان به ابعاد مخزن آن اشاره کرد. در حقیقت باید ابعاد بزرگترین قطعه‌ای را که قرار است در دستگاه التراسونیک کلینر شسته شود، مورد توجه قرار داد. از سوی دیگر تعداد قطعاتی که در هر سیکل باید شسته شوند و نحوه قرارگیری قطعات در مخزن نیز مهم بوده و ابعاد مخزن باید با این پارامترها متناسب باشد. هر چه دستگاه بزرگتر باشد طبیعتا قیمت آن بالاتر است بنابراین خرید دستگاهی با مخزن بزرگتر از ظرفیت مورد نیاز اتلاف هزینه است. از سوی دیگر اگر مخزن کوچکتر از اندازه مورد نیاز باشد نمی‌توان قطعه را به خوبی در آن قرار داد یا تعداد قطعاتی که در هر سیکل مورد شستشوی قرار می‌گیرند کاهش می‌یابد که در هر دو مورد بازده و کیفیت عملیاتی کاهش خواهد یافت.

کنترل پنل دستگاه

سیستم‌های کنترل کننده یک حمام التراسونیک ممکن است آنالوگ یا دیجیتال باشند. در هر دو حالت کنترل پنل دستگاه باید به شکل کاملا واضح و قابل فهم طراحی شده باشد تا کاربر به راحتی بتواند با دستگاه کار کرده و تنظیمات مورد نظر خود را اعمال نماید

کیفیت تولید

در یک دستگاه قطعه شور یا شستشوی التراسونیک، ترنسدیوسر قلب دستگاه به شمار می‌آید. این قطعه عامل ایجاد کننده امواج صوتی داخل مخزن است و کیفیت تولید و محل قرارگیری آن در میزان کارایی دستگاه کاملا تاثیرگذار است. کیفیت پایین ترنسدیوسر موجب آسیب دیدگی مخزن در کوتاه مدت می‌شود و ممکن است بدون هیچگونه نشانه قبلی دچار خرابی شود. جنس بدنه و بخش‌های مختلف نیز اهمیت دارد. استفاده از فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل موجب افزایش استحکام و طول عمر دستگاه می‌شود.

توان التراسونیک

تولیدکنندگان مختلف دستگاه قطعه شور التراسونیک در مشخصات فنی دستگاه تولیدی خود توان را به صورت‌های مختلف بیان می‌کنند که ممکن است خروجیRMS ، قدرت پیک، حداکثر توان خروجی، توان متوسط یا توان کل باشد. اما در حقیقت توانی که ترنسدیوسر دریافت می‌کند دارای اهمیت است زیرا این توان باعث ایجاد امواج مافوق صوت شده و به دنبال آن پدیده حباب زایی می‌شود. باید توجه شود که همیشه توان بالاتر به معنای کیفیت نظافتی بهتر نیست و توان دستگاه باید متناسب با نوع عملیات و قطعه در حال شستشو انتخاب شود. توان بسیار بالا می‌‌تواند به بخش‌های حساس قطعه آسیب وارد کند از سوی دیگر اگر توان از حدی بیشتر شود نه تنها باعث افزایش کیفیت شستشو نمی‌شود بلکه با کاهش میزان حباب زایی باعث کاهش کیفیت شده و تنها به معنای مصرف انرژی بیشتر خواهد بود.

دمای محلول شوینده

معمولا افزایش دمای محلول شوینده باعث ارتقاء کیفیت شستشو در دستگاه شستشوی التراسونیک می‌شود که این امر در برخی کاربردهای نظافتی حیاتی است. غالبا دمای مناسب برای یک حمام التراسونیک بین 50 تا 70 درجه سانتی‌گراد است و انتخاب دمای محلول در این بازه موجب بهبود فرآیند نظافت می‌شود اما افزایش دما به بیش از 80 درجه سانتیگراد می‌تواند شستشوی التراسونیک را مختل کند. بنابراین وجود یک سیستم کنترل دمای دقیق برای دستگاه حیاتی است تا از افزایش ناخواسته دما جلوگیری کرده و دمای محلول شوینده را در میزان مطلوب و انتخاب شده حفظ کند.

تایمر

مقدار زمان لازم برای شستشوی موثر یک قعطه در دستگاه قطعه شور بسته به نوع قطعه و آلودگی متفاوت است تنها از طریق سعی و خطا می‌توان زمان مناسب را برای دستیابی به بهترین نتیجه پیدا کرد. در هر صورت کنترل زمانی عملیات بسیار مهم است و هر چه دستگاه سیستم کنترل زمان دقیقتری داشته باشد کار کردن با آن ساده تر بوده و احتمال دستیابی به بهترین نتیجه ممکن بالاتر است.

سبد نگهدارنده

در هنگام انتخاب یک دستگاه شستشوی التراسونیک باید توجه نمود که قرار است قطعات به چه شکلی در مخزن قرار گیرند. قرار دادن قطعات مستقیما در کف حمام مافوق صوت موجب خرابی و فرسایش زود هنگام دستگاه می‌شود زیرا پسماند و آلودگی جدا شده مثل ساینده بر کف مخزن عمل کرده و آن را خراب می‌کند. بنابراین لازم است از سبدهای نگهدارنده استفاده شود تا از برخورد مستقیم قطعات با کف و دیواره مخزن جلوگیری شود. باید دقت کرد که طراحی سبدهای دستگاه متناسب با شکل قطعات باشد و از سبدهای شخصی سازی شده برای قطعات نامتعارف استفاده شود.

درپوش مخزن

هنگام عملیات شستشوی التراسونیک بهتر است از دستگاهی با مخزن دارای درپوش استفاده شود زیرا درپوش میزان تبخیر آب یا محلول شوینده و سطح صدای عملیات را کاهش داده و کمک می‌کند تا مخزن سریعا گرم شود.

نحوه تخلیه مخزن التراسونیک

معمولا لازم است که پس از هر سیکل عملیاتی مخزن تخلیه شود. بنابراین هنگام انتخاب یک دستگاه قطعه شوی التراسونیک باید توجه کرد که آیا دستگاه مجهز به یک سیستم تخلیه قابل اطمینان، بدون نشتی و دارای سهولت کاربری است یا نه. در دستگاه‌های حمام مافوق صوتی صنعتی که دستگاه باید بصورت پیوسته عمل کند لازم است از سیستم‌های پرکننده و تخلیه اتوماتیک همراه با دستگاه استفاده شود تا کارایی و بازده مطلوب حاصل شود.

نوع محلول شوینده

برای شستشوی هر نوع قطعه با توجه به جنس آن و نوع آلودگی محلول شوینده ویژه‌ای لازم است. مثلا ابزار پزشکی نیاز به محلول‌های شوینده و ضدعفونی کننده دارند. استفاده از محلول شوینده مناسب می‌تواند عملکرد نظافتی دستگاه را به میزان قابل توجه افزایش دهد. در مقابل اگر محلول شوینده مناسب نباشد می‌تواند باعث آسیب دیدگی مخزن یا قطعه شود. بنابراین اگر لازم است محلول شوینده خاص به ویژه مواد اسیدی یا قلیایی استفاده شود باید دقت کرد که جنس مخزن دستگاه شوینده التراسونیک متناسب با این ماده باشد تا از آسیب دیدگی دستگاه جلوگیری شده و عملیات به شکل بهینه انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...